2 Mart 2016 Çarşamba

CEMAAT’İN KAZANIMLARI: ARŞİV VERSİYONU

Bu yazı 2 Mart 2016 tarihinde Yeniyön.tv de yayınlanan köşe yazısıdır.


Bir süredir yazmakta olduğumuz 12 bölümlük ‘’Cemaat Neden ve Nasıl Kazanıyor?’’ başlıklı yazı dizimiz nihâyete erdi. Hâlâ canlı olarak yaşadığımız; kısır görünen ama aslında velûd (doğurgan) olan ve her ânı yeni sürprizlere gebe bir süreçten geçiyoruz. Bu nedenle de bu yazı dizisinin konuyu tüm boyutları ile kapsaması zor. Yeri geldikçe ve hakîkatler kendini gösterdikçe bizler de acizane yazmaya gayret ve devâm edeceğiz.

17-25 Aralık ve takibeden sürecin Hizmet Hareketinin ve Türkiye’nin geleceğine dönük kazanımlarına değinmeye çalıştım. Gelen olumlu tepkiler dışında elbette sürecin sorumlusu kesimlerin illüzyonlarının kurbanları olmuş bazı troller tarafından tepkiler de gelmedi değil. Tüm küfürlü sözleri sahiplerine geri teslim etsekte, birkaç kişinin; ‘’hayâl gördüğüm’’, ‘’rüyada olduğum’’, ‘’Mars’ta yaşadığım’’ şeklinde ifâdeleri oldu. Bunlar her ne kadar basit tepkiler olarak görülse de bir ruh hâlini deşifre ettiği için göz ardı edilmemeli.

Hattâ bu düşüncelere bir tane de ben ekleyerek izah edeyim. Konu kapsamında yazdığım hususlar hep geleceğe dâir yorumlar ve analizler olduğundan bazıları bunları pekâlâ ‘temennîler’ şeklinde de görebilirdi. Geleceğe dâir analizlerin kaderidir: Temennîler ile öngörü arasında çok ince bir çizgi vardır. Her an iki taraf arasında gel gitler yaşayabilirsiniz. O yüzden de böyle yazılar yazmanın hem sorumluluğu hem de zorluğu fazladır.

Ben bu yazı disizinde hayallerimi ve temennîlerimi değil sosyolojik ve îmâni temellere dayanan; hattâ tarihin değişik laboratuvarlarında farklı Yezidler ve Firavunlar ile gönül insanları arasında yaşanmış zulüm deneylerinin neticelerinden de ilhamlar alarak birtakım öngörülerde bulunmaya çalıştım. Zaten ‘’sosyoloji ile savaşılmaz’’ tezinin ilham kaynağı da aynı köke dayanır.

Resmetmeye çalıştığım ileriye dönük kazanımların, artısı ve eksisiyle, büyük oranda inşallah gerçekleşeceğine inanıyorum, çokları gibi. Hizmet Hareketi adına kozadan kelebeğe geçişin hazırlık çekimlerini izliyoruz hep birlikte. Onun kazanımları, toplumun bazı kesimlerinde varolan önyargıların aksine, Türkiye’nin de kazancı olacaktır. Halihazırda yeni İttihatçı hareket olarak başımıza musallat olmuş olan AK Parti, önceki talihsiz örnekten çok daha büyük acemiliklerle ülkenin kaderini tehlikeye atıyor. Bu anlamda ondan kurtuluş bile başlı başına bir kazanım olacaktır Türkiye için.

Kaderî planda yazılan şeyler belli kazaların etkisiyle farklı şekillerde cereyân edebilirler. Hareket, süreçten alması gereken dersleri iyi alır ve yapması gerekenler adına sistematik hareket edebilir ve mânevî derinliğini artırabilirse bir lütfu İlâhî olarak hem kendisi hem de Türkiye adına bizim yazdıklarımızın çok daha fevkinde kazanımlar elde edebilir.

Bu tür ilâhî ikramlar elinize tutuşturulan cevherler gibidir. Okyanusta bekleyen bir geminin yelkenlerini şişiren rüzgar gibidir. Nereye gidip, hangi rotayı izleyeceğiniz sizin kaabiliyet ve niyetinize bırakılmıştır.
Hizmet Hareketi de toplumu bir araya getirme ve bir sinerji oluşturarak onu geleceğe taşıma adına sorumluluklar üstlenecektir. Bu dizide bu bağlamda çizmeye çalıştığım parametreler inşallah gerçekleşecektir.

Bu cevher ve rüzgar Hareketin eline verilecektir. Temennî veya hayâl değil bu. Sorulması gereken soru elinize cevher verilip verilmemesi değil; o cevher ile ne yapacağınız; onu nasıl değerlendireceğinizdir. Asıl imtihan o zaman başlar. Ben bu konuda da Hareket adına oldukça ümitliyim.

Toplumun diğer iyi niyetli, vatanperver kesimleri, tıpkı Zülkarneyn’e verilen destek gibi; enerjisiyle, işbirliğiyle, samimiyetiyle, yapıcı ve iyi niyetli eleştirileriyle Hareket’e destek verirse Türkiye sıçrama rampasına çıkar ve kazanımlar üstsel (eksponensiyel) olarak artar. Böylece AK Parti ve Erdoğan’ın devlet sisteminde neden oldukları ve olacakları hasarlar, toplumsal çöküş ve düşmanlık noktasında yaşanan âfetler daha kısa sürede ve daha bir kolaylıkla tedavi edilebilirler.

Ben gelecekten ümitliyim! Ya siz!

Cemaat Neden ve Nasıl Kazanıyor? yazı dizisine ulaşmak için linkler:

1.    http://www.yeniyon.tv/cemaat-neden-ve-nasil-kazaniyor-1/
2.    http://www.yeniyon.tv/cemaat-neden-ve-nasil-kazaniyor-2/
3.    http://www.yeniyon.tv/cemaat-neden-ve-nasil-kazaniyor-3/
4.    http://www.yeniyon.tv/cemaat-neden-ve-nasil-kazaniyor-4-2/
5.    http://www.yeniyon.tv/cemaat-neden-ve-nasil-kazaniyor_5/
6.    http://www.yeniyon.tv/cemaat-neden-ve-nasil-kazaniyor_6/
7.    http://www.yeniyon.tv/cemaat-neden-ve-nasil-kazaniyor-7/
8.    http://www.yeniyon.tv/cemaat-neden-ve-nasil-kazaniyor-8/
9.    http://www.yeniyon.tv/cemaat-neden-ve-nasil-kazaniyor-9/
10. http://www.yeniyon.tv/cemaat-neden-ve-nasil-kazaniyor-10/
11. http://www.yeniyon.tv/cemaat-neden-ve-nasil-kazaniyor-11/
12. http://www.yeniyon.tv/cemaat-neden-ve-nasil-kazaniyor-12/